КУРТОНИ ЛАЖАТ СУШАТ НА АЛФА: СДСМ ја задолжија земјава за 2 милијарди евра за 5 години, ВМРО ја задолжи за 4 милијарди за 10 години!

– СДСМ ја задолжи земјава за 3 милијарди за 5 години колку што ВМРО ја задолжи за 10 години, и кај се парите?!

Ивона мечката и Бивис и Батхед на Алфа ја лажат јавноста. Реалноста е следна:

– Во 2006-та задолженоста на земјата нбеше 1,5 милијарди евра.

– Во 2016-та задолженоста на земјата беше 5,5 милијарди евра.

– Сега во 2021-ва задолженоста е нешто под 7.5 милијарди евра.

Е сега, проблемот е што кога некој ќе ја качи задолженоста од 1,5 на 5,5 милијарди евра, потоа тој што ќе дојде по него треба да се задолжува за да го врати долгот што некој пред него го направил, така да парите што сега се позајмивме отидоа за враќање на долговите на Грујо но и за помагање и субвенции околу пандемијата од Корона.

Секако и илјадници проекти кои ВМРО-ните се прават дека ги нема во земјава, пред се патишта, водоводи, канализации, школи, градинки, паркови, реновирани болници, нови возила во АРМ, нови возола во полиција, нови еко автобуси во Скопје, покачување на социјална помош, пензии итн итн…

sunwin tài xỉu game bài sunwin sunwin.apk mới nhất

sunwin web game bài sunwin sunwin tài xỉu

sun win

sun win

sunwin.apk mới nhất