ЛАТАС: ЗОШТО ЦЕЛА ДРЖАВА ДА ПЛАЌА ЗА СКОПЈАНИ ДА ИМААТ ЕФТИНО ПАРНО?!

Кое решение применија? Владата од буџет ќе ја плаќа разликата од старата цена на парното и реалната повисока цена на греењето за скопјани. Само да се смири незадоволството во јавноста, да запрат критиките по портали и социјалните мрежи протоив власта. Да ја спасат својата владеачка позиција, тоа име главната цел, другото не им е важно.

После тоа сиротињата од Прилеп, Охрид, Кавадарци, Штип, Тетово, Битола или Куманово плаќа даноци во буџет за скопјани да имаат поевтино парно греење, а они парно со очи ниту виделе ниту имаат. Ама плаќаат за нас, скопјаните. Навидум, сите задоволни. Навидум. Е тоа е истиот модел сега со минималецот. Гаси пожар кај себе, и шири го по цело маало.

Ова го пишува Латас во својата најнова колумна на Вечер.

tải sunwin

sunwin

tải sunwin apk

sun win

sunwin