ЛЕТЕЧКАТА АМЕРИКАНСКА ТВРДИНА AC-130 НАОРУЖАНА СО МИТРАЛЕЗИ РАКЕТИ И БОМБИ ДЕНЕСКА СИМУЛИРАШЕ ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА НА ВОЕНИОТ ПОЛИГОН КРИВОЛАК

Припадниците на Баталјонот за специјални сили и специјалните сили на Армијата на САД за Европа, на Криволак во вежбата “Trojan Footprint 21” која е дел од големата НАТО вежба “Defender Europe 21”. За прв пат на нашиот полигон претставени можностите на авионот АС-130 од военото воздухопловство на САД. Криволак е местото на одржување на две вежби од “Defender Europe21” – “Trojan Footprint21” која е во завршна фаза и “Decisive strike21” која почнува на 17 мај со учество на војници од специјалните, копнените и воздухопловните сили од Северна Македонија, САД, Бугарија и Грција.

По вежбата, американските војници го посетија локалитетот Стоби и се изненадиле што градбата е стара 2 350 години, односно датира од 350-та година пред новата ера!

Link with us
Game bài đổi thưởng