ЛЕВИЦА ДЕНЕСКА ОЧЕКУВАШЕ ЗАЕВ ДА ГИ ПОАПСИ ПА ДА ПАДНЕ КРВ ПА ТИЕ ДА БИДАТ ХЕРОИ КАКО ПАРТИЗАНИТЕ, НО ПАК ГО ПОТЦЕНИЈА ЗАЕВ

Плснот на Лрвица денеска беше да иницираат реакција од полицијата и бодигардите на Заев.

Не е безбедно според никој протокол зад премиерот на пола метро да стои некој кој делува антагонистички и непријателски спрема премиерот.

Можеби носи нож или пиштол или шфарцигер со кој може да го убие премиерот за само неколку секунди додека да може да реагираат бодигардите и полицајците.

Но Заев како и на 27-ми април сверсно го ризикуваше својот живот. Тоа тогаш ВМРО ДПМНЕ не го очекувше и мислеа ќе има крв до колена во собрание.

И сега Левица играше на тоа сценарио, затоа и пола од активистиките денеска во Могилата беа жени, очекуваа полицијата да ги легне не земја да ги апси да ги влече да ги тепа и сето тоа пред окколу 50 камери колку што имаше во Прилеп.

Но Заев како искусен политички стратег и неверојатен итрец, пак ги насамари. Ги остави да се глупираат. Храбро застана пред нив па дури и вербално ги избламира ги прати сите во Бардовци.

Уште една добиена битка на СДСМ и Заев, пак го потценија. Левица се понадеваа дека ќе бидат херои како партизаните кои се бореле против фашистите.

Ништо од бизнисот.