„Макпетрол“: Немаме увид во земањето мостри ниту знаеме чии се

* реклама:


„360 степени“ се обрати со прашања и до „Макпетрол“ во чија лабораторија биле направени испитувањата. Што се однесува до самата анализа, оттаму одговорија дека нивните лаборатории работат по највисоки стандарди. Според тие стандарди, велат од „Макпетрол“, не е нивна обврска да земаат примероци.

„Лабораторијата на ‘Макпетрол’ АД е една од двете акредитирани лаборатории за тестирање нафтени деривати и биодизел во Република Северна Македонија по стандардот MKS EN ISO/IEC 17025, и работи согласно највисоките домашни и светски стандарди за квалитет.

Согласно тие стандарди, лабораторијата на ‘Макпетрол’ АД, не зема примероци, туку анализира веќе земени примероци, а при преземањето материјал за анализа нема увид во начинот на земање на мострите, ниту знае чии се. Во нашата лабораторија материјалите стигаат под шифра, а не по име на компанија, токму за да се избегне каква било можност за субјективност“,

велат од компанијата.
Така, од „Макпетрол“ дополнуваат дека гарантираат за резултатот од она што им е доставено како мостра.

„Со своето 20-годишно искуство и со сите релевантни акредитации, лабораторијата на ‘Макпетрол’ АД гарантира за резултатите на анализата од мострите што ни се доставени. Воедно, би сакале да ве информираме дека при земањето на мострите, телото кое го извршило земањето, чува кај себе т.н. арбитражен примерок за евентуална дополнителна проверка, доколку се оспоруваат резултатите од анализата“,

велат од „Макпетрол“.

Link with us
Game bài đổi thưởng