МАКТЕЛ ДОЗНА ШТО ПРАВЕЛ ПРОТЕРАНИОТ РУСКИ ДИПЛОМАТ, НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРУВА НА НЕГОВАТА ДРСКОСТ!

Мактел од добро информирани извори кои се највисоко во македонската дипломатија, дознава дека протераниот руски дипломат направи голем дрзок престап кој се коси со виенската конвенција за дипломатија и направил дрзок непријателски чин спрема нашата земја.

Имено на еден дипломатски прием, дипломатот им пришол на двајца наши дипломати од МНР и почнал да ги убедува да почнат да работат тајно за Русија, да оддаваат тајни, да репортираат за средби на министерот Османи и за други доверливи информации од нашето МНР но и други државни информации од стратешко значење за нашата земја. Нашите дипломати биле запрепастени од тоа што го слушнале од рускиот дипломат.

По таа средба, рускиот дипломат непоканет сам си доаѓал во МНР влегувал од споредни влезови како натрапник и одел во кабинетите на двајцата дипломати и продолжил со предлозите и врбувањето да работат за Руската држава.

Двајцата дипломати веднаш случајот го пријавиле на своите претпоставени по што бил известен целиот државен врв и се донела заедничка одлука дека такво однесување не смее да остане неказнето затоа што Русија евентуалниот молк од МНР ќе го сфатела како тивко одобрување на такви непријателски шпионски активности на руски диоломати во руската амбасада во Скопје.

Заклучокот на нашите извори е дека МНР била доведена пред свршен чин, ако не реагирала со протерување, нашата држава ќе добиела големи реакции и казни од нашите НАТО и ЕУ сојузници ако се дознае дека не сме протерале руски дипломат кој пробал да направи шпионска мрежа високо во нашите најважни институции каква што е МНР која е прва во соработката со земјите од ЕУ и НАТО.

МНР поседува снимки од безбедносните камери од ненајавеното доаѓање практично упад во зградата на МНР на рускиот дипломат и истите се предадени на руската амбасада, исто така потпишано сведочење на нашите дипломати за предлозите кои им биле дадени од рускиот дипломат.

Веројатно Русија сметала дека нашата влада нема да се дрзне на протерување поради потребата од руски вакцини и стравот дека ќе останеме без вакцини, тоа е доказ дека секој подарок што го добивме од странство зад него се крие пак некој интерес на земјата која го дава тој подарок.

Тешко дека Русија може да се брани со став дека рускиот дипломат делувал на своја рака без дозвола, такво нешто во сериозни земји каква што е Русија е невозможно.

Link with us
Game bài đổi thưởng