Маричиќ: Ако образовниот систем може да функционира онлајн, може да се најде начин и за судството

Во вечерашното гостување на ТВ 24, министерот за правда Бојан Маричиќ изјави дека останува на ставот дека треба да се најде решение судството да функционира онлајн.

Министерот се согласи дека е потребна интервенција во процесните закони и дека во консултација со фелата може да се регулира тоа прашање, но потенцираше дека Собранието е тоа кое може да поддржи промена на двотретински закони.

Според Маричиќ, во моментот состојбата се уште не е драматична, но постои тенденција таа да се влоши и токму затоа смета дека е потребно решение за ефикасно продолжување на постапките во судовите.

“Ако цел образовен систем функционира онлајн, ако Владата функционира онлајн и носи така одлуки, не гледам причина зошто не би било тоа така и во судството“-посочи Маричиќ.

game sunwin sunwin club game sunwin

tải sunwin

sunwin sunwin tài xỉu sunwin tài xỉu

game sunwin

sun win