МАРИЧИЌ: Европската унија во следните 5 години со 12 милиони евра ќе обезбеди поддршка за зајакнување на владеењето на правото во земјава

Во моето обраќање на настанот на кој се презентираше проектот „Поддршка на Европската Унија за Владеење на правото“ потенцирав дека на проектот гледаме како на мост во обезбедувањето на помош и поддршка при водењето на преговорите за членство во Унијата.

Говорејќи за европските интеграции нашите очекувања и понатаму се дека ЕУ набрзо ќе ги отвори преговорите за членство на Северна Македонија во Унијата. Тоа е заслужено, направени се сите побарани реформи, донесени се тешки одлуки и тоа се во името на европските интеграции. Време е Европа да покаже дека тоа го вреднува.

Проектот „Поддршка на Европската Унија за Владеење на правото“ се реализира како дел од инструментот за претпристапна помош (ИПА2020).
Сакам да и се заблагодарам на еврокомесарката Вера Јурова за нејзината искрена и континуирана помош на правосудните реформи во земјата.

game sun win tải sunwin

sunwin truc tiep sun win cài đặt sunwin

https://www.woddal.com/taigo88is