МАРИЧИЌ: КАКО ШТО МЕНЕ НЕ МИ СМЕТА ШТО КОЛЕВ Е БУГАРИН, НЕ ТРЕБА НИКОМУ ДА МУ СМЕТА ТОА ШТО ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ И САМО ТАКА ЌЕ ОДИМЕ НАПРЕД

Втората светска војна и студената војна се одамна завршени и време е да го оставиме минатото зад нас. Како што мене не ми смета што Петар Колев е бугарин така никому не треба да му смета што јас сум Македонец и само така ќе одиме напред и ќе бидат сите проблеми решени, само ако ги оставиме предрасудите и минатото зад нас и погледнеме кон сегашноста и кон иднината.

Бојан Маричиќ на конференцијата на АУЕ ФОН Универзитет.

sun win

sun win

sunwin

sunwin

sunwin