МАРИЧИЌ: На денешната дискусија за предизвиците на уставното судство, истакнав дека постои реална потреба од донесување на Закон за Уставниот суд.

Владeeњето на правото и зајакнувањето на правната држава е врвен приоритет на Владата, Министерството за правда и секако на мене како министер. Во минатото, денес, а сигурно и во иднина, токму

Уставниот суд е местото каде што се носеле многу важни одлуки за иднината на земјата и се одлучувало за уставноста на многу важни закони.

Токму затоа сметам дека уставните судии и Уставниот суд, треба да ги имаат сите услови за непречена и пред се квалитетна работа.

За да може да се постигне повисок степен на ефикасност при работењето, потребно е да се овозможи финансиска и административна независност за непречено функционирање на Уставниот суд.

Link with us
  • sun win sun win 789 tại sunwin pro plus ios
  • tải go88 tại go88 android trí tuệ siêu phàm game
  • go88 đổi thưởng tải go88 go 88 doi thuong
Game bài đổi thưởng