Маричиќ: Симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ преку социјалните мрежи им се закануваат на граѓаните со линч

Секретарот за меѓународна соработка на СДСМ Бојан Маричиќ во гостувањето на дебата на Алсат Телевизија, кажа дека изминатите денови сите сме сведоци на досега невидени повици на пресметка и линч со неистомислениците, кои доаѓаат од членови и симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ. Тој во дебата покажа пред јавноста дел од заканите кои преку социјалните мрежи се упатуваат до дел од граѓаните, а се полни со навредливи зборови, повик за насилство и закани до гласачите и симпатизерите.

„Целта е да се уплашат граѓаните, да се поделат преку закани кои уште по првиот круг се упатуваат. Наследството на ВМРО-ДПМНЕ и во Скопје и во другите општини е барок, загадување и корупција. Граѓаните сигурно ќе се обединат околу прогресивната агенда и на 31 октомври ќе ги победат барокот, корупцијата и загадувањето“, кажа Маричиќ.

Според Секретарот за меѓународна соработка ова е доказ дека е потребно обединување на сите прогресивни граѓани со цел да се обезбеди стабилен развој и напредок.