МИЦКОВСКИ, НАРОДОТ БРУТАЛНО ЌЕ ВЕ КАЗНИ НА ИЗБОРИТЕ ЗА СИТЕ БОЈКОТИ ВО СОБРАНИЕТО СО КОИ БЕСРАМНО ГО ВЛОШУВАТЕ ЖИВОТОТ НА ГРАЃАНИТЕ!!!

Политиката на бојкот е веќе проверена, СДСМ го правеше тоа во 2012-та со бојкот на носењето на буџетот и тоа им се удри од глава на изборите во 2013-та. Иако имаше режим и изборите беа крадени, сепак политиката на бојкот не му помогна на СДСМ, му одмогна, затоа што власта тогаш мудро ги впрегна сите синдикати кои излегоа на протест затоа што ќе останеа без плати ако буџетот на се донесеше во собранието.

Мицковски сега ги рециклира тие проверени пропаднати политики на Бранко од пред 10 години и ќе им се удрат од глава како бумеранг! Со отворените бесрамни мојкоти на градење болници, на заеми за ковид центри на законите за економските пакети за помош на граѓаните и стопанството, кочењето на заемот за Бас Рапид Систем – новото метро во Скопје, кочењето на реформите во МРТ, кочењето на законот за АРМ со кој воиниците треба да добијат повисоки плати и подобри услови за работа итн итн сето тоа народот го гледа и ќе го казни сурово ВМРО ДПМНЕ на следните избори!

Мицковски тоа би требало да го знае но реши да ризикува да се коцка за да СЕ ДЕШАВА НЕШТО за да си ја задржи фотељата во ВМРО ДПМНЕ! Тој тргна да ја освојува КРАЈНАТА РАДИКАЛНА ДЕСНИЦА која со години бара ВМРО ДПМНЕ да го закочи собранието и да ги амнестира БРАЌАТА УСТАВОБРАНИТЕЛИ! Останува сега Мицковски да почне да бара сојуз со Русија и приказната да биде затворена!!!

Како воопшто мисли Мицковски дека народот нема да го казни за овие луди самоубиствени политики? Вака ли тој мисли да стане премиер? Вака може да биде премиер само во Драчево и Петровец!!!

Можеби сега нема режимска пропаганда но има слобода и таа е доволен услов за народот да си донесе разумен заклучок за тоа кој што нуди и кој што работи, народот јасно ќе увиди дека власта се бори со пандемијата, со проблемите кои секогаш ги има и ќе ги има, со национализмот на балканот кој секогаш е ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА но и со нов непријатле на државата – ВМРО ДПМНЕ, која наместо да помага конструктивно со предлози и критики, таа само кочи и прави нови проблеми со кои на крај народот страда и за тоа ќе си ја добијат казната со пенкалото како што народот ги казни во 2016-та и во 2020-та!!!

П.С Цитат на Никола Спасов на Твитер:

Чек да проверам, јавно се сликаше некој функционер на ВМРО за вакцинација? Не, а…Добро сигурно повикале на вакцинација? Ни тоа не..Аха. А што направија за кризата? Креираа други кризи, ширеа дезинформации, создаваа паника. Добро, да се памти ова само

Link with us
Game bài đổi thưởng