МИЛЕВСКИ И ГАНИУ: Околу уште 5 милиони денари влегуваат во Општина Чаир, и ул. Ресенска 1-2 ќе има нова подземна инфраструктура

Општина Чаир денес обезбеди близу 5 милиони денари за реконструкција на водоводната мрежа, фекалната и атмосферска канализација за ул. Ресенка 1-2, како учество на Бирото за регионален развој.

Договорот го потпишавме денес со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски и директорот на Бирото за регионален развој, Рамиз Реџепи.

Овој проект е од голема важност, особено поради фактот дека со него се регулира подземната инфраструктура на ул. Ресенска 1-2, но исто тоа директно влијае на благосостојбата на жителите на општина Чаир.

Го информирав министерот Милевски, меѓу другото, и за големиот број на проекти што ги реализираме во нашата општина и имаат врска токму со подобрувањето на подземната инфраструктура на многу населби.

sunwin sun win 888

tải rikvip rikvip trở lại tải rikvip ios

rik vip tải rikvip tải tip club về điện thoại