МИЛЕВСКИ: Со директорката на Музејот во Битола, Мери Стојанова, го потпишавме договорот за подготвителни активности на реконструкција на Битолското кале

⭕ Ќе започнеме со конзерваторски истражувања кои опфаќаат археолошки истражувања, физички и хемиски анализи, историско уметнички анализи.
⭕ Со истражувањето ќе се утврди точната година на градба, проширување на истражуваната област, обезбедување на сите потребни дозволи за изведување на реконструктивни активности и градба.
▶️ Со ставање во функција со содржини и пристап, кои се неопходни за привлекување на туристи, Битола, град со 1000 годишна традиција, ќе добие уште една примамлива дестинација која ќе привлекува туристи и ќе ја збогати конкурентноста на регионот.

▶️ Работиме со план!

Link with us
Game bài đổi thưởng