МОЌЕН ГОВОР НА БАЈДЕН: Овој потег ќе ја ослаби Русија, слободата на крајот ќе победи, ние Американците сме познати во историјата како народ што не трпи диктатори насилници кои малтретираат помали од нив, господ нека биде со храбриот украински народ

– Ние Американците не трпиме диктатори кои малтретираат помали и послаби народи и држави, секогаш сме се бореле против такви насилници, тоа сме го правеле со векови и сме добри и успешни во таа наша битка и Путин тоа ќе го дознае!

– Се знаеше дека Путин спрема напад со тоа што освен оружје трупаше и болници на границите со Украина, болници полни со резерви на крв, се знае за што треба крв, не за вежба туку за крвава војна

– Руската пропаганда ќе го лаже рускиот народ дека е голема победа што освоиле територија во Украина, но сите знаат дека проблемите ќе дојдат кога ќе почне герилската војна на терен тогаш Русија ќе има големи загуби

– Санкциите кон Русија се така направени да Русија трпи големи штети а Еу и Америка ќе имаат мали штети од тие санкции

– Ќе им забраниме на РУсите да купуваат нова технологија и да бидат нивните банки поврзани со светските економски текови, со тоа нивната економија ќе опадне а нивната технолошка развиеност ќе стагнира нивната воена техника ќе застари

– Ќе ги сопреме инвестициите во Русија ќе спречиме да можат да се позајмуваат на меѓународните финансиски пазари, се водат разговори банките од РУсија да бидат исфрлени од СВИФТ системот за меѓународни плаќања

– Ќе ги казниме најбогаите олигарси ги замрзнавме нивните имоти и имотите на најголемите руски банки, со тоа над 1000 милијарди долари капитал е зармзнат во банките во САД и ЕУ

– Ќе пратам 7000 војници во Балтикот, РОманија и Полска, Путин не смее да помисли да пипне ниту една педа НАТО земја ќе ја браниме со сета моќ со која располагаат САД

– Ќе продолжиме со помош кон Украина во вид на финансии и оружје

– САД ќе го зголемат производството на нафта и гас ќе ги пуштиме во оптек стратешките резерви на САД со цел да нема голем раст на цената на светските берзи

– Не смееме да останеме неми на овој напад, тоа Путин ќе го земе како слабост и ќе почне да напаѓа и други земји

– Синоќа се слушнав со лидерот на Украина Зеленски и му кажав дека САД ќе му ја пружат сета можна помош

– Путин ќе проба да ги скрши Украинците но тие се силен и цврст народ кој ќе се бори за својата татковина

– Целиот свет виде дека Путин и Москва се агресори, сакаат пак да имаат Империја како СССР и империјата на руските кралеви

– Акциите на Путин се црно светско сценарио каде секој што сака може да земе со сила без разлика на меѓународното право

– Путин ќе плати голема цена за овој напад, ние ќе се погрижиме за тоа

– Овој потег на Путин ќе ја ослаби Русија а светот ќе го направи посилен и подобар

– Путин ќе не тестира дали ние како меѓународна заедница ќе бидеме обединети во санкциите, он се надева дека ние ќе бидеме разединети и нема да одговориме силно, но тој се лаже во тие надежи

Link with us
Game bài đổi thưởng