МВР е гарант за сите слободни избори од 2017 до денес, ВМРО-ДПМНЕ шири невистини

Во јавноста не е изнесен ниту еден доказа за наводно „координирано следење, малтретирање и селективно попречување на слободата на луѓе”, ниту дека Министерството за внатрешни работи на кој било начин е дел од таква операција. МВР нема креирано група на Вибер, демантираат од Министерството и додаваат оти ВМРО-ДПМНЕ шири невистини.

– На денот на изборите, на 17 октомври, во Прилеп нема испратено возило на технички преглед, ниту пак, е изречена санкција за сообраќаен прекршок, што говори дека наведените дејствија, всушност, не се случиле. МВР почна внатрешна истрага за утврдување на фактите, имајќи предвид дека Вибер групи или графички прикази од групите може да се креираат и изработат во секое време и од секого и имајќи предвид дека до МВР не е пристигната ниту една пријава од граѓанин за дејствија во Прилеп на денот на изборите какви што беа презентирани на прес – конференцијата, се вели во соопштението.

Од Министерството додаваат дека тоа претставува гарант за сите слободни избори од 2017 година до денес и ќе продолжи да биде и понатаму.

sunwin

sunwin sunwin.apk mới nhất tải sunwin apk

tải sunwin

tải sunwin

sunwin