НАУМОСКИ: Орман во Ѓорче добива фекална канализација

♻️Системски се решава деценискиот проблем со отпадните води на околу стотина домаќинства во селото.

?На средбата со орманци им го образложивме проектот за примарната и секундарна канализациона мрежа која опфаќа должина од 3️⃣6️⃣6️⃣0️⃣ метри. Со реализација на проектот се создаваат услови за заштита на животната средина и подобар живот на граѓаните.

▶️Со заеднички напори на централната и локалната власт се реализира уште едно ветување за кое се обезбедени 25.849.988 денари преку ТАВ програмата.

Продолжуваме…
#ПосветеноЗаЃорче

Link with us
Game bài đổi thưởng