НАУМОВСКИ: Од септември, дополнителни 90 места за деца во објектот Детелинка на градинката Росица. Изградбата на трите занимални влегува во својата завршница

?Во моментов се поставува керамика и санитарија, парното греење е во завршна фаза, следува опшивање на кровот и довршување на фасадата.

?Со доградбата се намалува листата на чекање за упис во градинка а дечињта добиваат соодветни услови за згрижување, настава и воспитување.

➡️За трите занимални во УЗ Мирче Ацев, одвоени се 14,5 милиони денари. 11 милиони од Буџетот на Министерството за труд и социјала и три ипол милиони општински средства.

Link with us
Game bài đổi thưởng