НАУМОВСКИ: Во соработка со АД ,,Водостапанство“, Подружница-Скопско Поле, започнавме со расчистување на Новоселскиот канал.

▶Се чисти должина од 6 000 метри, на потегот од влезот од река Лепенец во Волково, до излезот во Лепенец близу пречистителната станица во Ново Село.
▶Во моментов се приспособува теренот за пристап на механизација.

✅Со овие активности, земјоделците добиваат сигурен доток за наводнување на своите посеви, а се избегнува и опасноста од поплави и излевања на атмосферските води.

♻Во насока на заштита на функционалноста на каналите, апелирам до граѓаните да се грижат за каналската мрежа, да не ги затрупуваат, да не фрлаат отпад како и да не поставуват објекти покрај нив кои би пречеле на фунционалноста.

Продолжуваме…
#ПосветеноЗаЃорче

Link with us
Game bài đổi thưởng