НАУМОВСКИ: Општина Ѓорче воспоставува соработка со невладината ,,Банка за храна“

?Воспоставуваме соработка со невладината ,,Банка за храна“.

?Идејата е да се развие континуирана поддршка за лицата од социјален ризик, да се обезбеди достоинствен оброк за оние на кои им е најпотребен.

?Со основачот Душко Христов разговаравме за идните модалитети на проширување на заедничкиото делување во насока на ублажување на сиромаштијата.

✅По тој повод доделивме 50 пакети со храна на Здружението на пензионери на Ѓорче Петров а истите ќе бидат дистрибуирани до нивните социјално ранливи членови.

Link with us
Game bài đổi thưởng