Независниот Синдикат на Професионални Војници на Македонија денеска од 11 часот ке постави шатори и вреќи за спиење пред владата на РСМ

Денешно соопштение:

Почитувани,

Ве известуваме дека на 22.05.2022 година во недела Независниот Синдикат на Професионални Војници на Македонија од 11 часот ке постави шатори и вреќи за спиење пред владата на РСМ.
Во 12 часот Претседателот на НСПВМ ке даде изјава за пред медиумите за нивните барања.

Со почит,
НСПВМ

Соопштение од минатата недела во кое го најавија ова:

Почитувани,

НЕЗАВИСЕН СИНДИКАТ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ НА МАКЕДОНИЈА (НСПВМ) од основањето континуирано и интензивно работи за подобрување на стандардот на вработените во Армијата на Република Северна Македонија (АРСМ), на подобрување на односите Синдикат – работодавач – Министерство за одбрана на Република Северна Македонија (МОРСМ), подобрување на условите за работа, инсистира на зголемување на буџетот на МОРСМ, на подобрување на опремата за вработените, на корекции во Законот за служба во АРСМ за подобрување на условите за живот и работа на вработените.

Согласно член 40а од Законот за служба во Армијата, професионалните војници со наполнување на 45 години старост се префрлуваат во други сродни институции.

Но веќе 2 години од страна на Владата на РСМ за дел од професионалните војници не се превземени никакви активности за префрлување во друга институција.

Затоа НСПВМ превзема активности со своите членови и на ден 22.05.2022 година пред Владата на РСМ ке постави ШАТОР и вреќи за спиење долж тротоарот пред Владата и таму ке остане се додека не се исполни нашето барање.

sunwin

sunwin

game sunwin tải sunwin sunwin apk

sunwin.apk mới nhất sunwin web sunwin

sunwin apk tải sunwin apk sunwin