Николовски: Македонскиот штанд на саемот „Агро Белград 2022“ го привлече вниманието на посетителите

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство истакна дека македонскиот штанд на саемот „Агро Белград 2022“ во Белград, со нашите традиционални земјоделско-прехранбени производи го привлече вниманието на посетителите.

На саемот учествуваат повеќе реномирани македонски компании кои финансиски се подржани од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна Македонија, посочи Николовски.

Николовски потенцираше дека овој специјализиран саем посветен на овоштарството, лозарството и градинарството е добра можност земјите учеснички, вклучително и македонските компании, да ги претстават на автентичен начин своите производи на пошироката јавност и да направат нови контакти за зголемување на извозот и освојување на нови пазари.

МЗШВ ќе ја продолжи поддршката за саемеските манифестации преку програмите на министерството, што е важно за промоција и зголемен извоз на македонските земјоделско-прехрамбени производи“, нагласи Николовски.

sunwin.apk mới nhất tải sunwin apk sunwin web

sun win

tải sunwin

sunwin tài xỉu sunwin club sunwin.apk mới nhất

sunwin