Новинарот Гајдов осуден за клевета против професор Фрчковски

Првостепениот суд го осуди Љубомир Гајдов за клевета изречена против професорот Љубомир Д. Фрчкоски.

Гајдов изјави дека некој до американците му рекол дека тогашниот министер за внатрешни работи, Љубомир Fрчкоски е организатор на атентатот на поранешниот претседател Киро Глигоров.

Ова Гајдов го кажа по повод промоцијата на книга на Стојан Андов и го пренесоа повеќе медиуми.

Link with us
Game bài đổi thưởng