ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА И РУСКАТА АМБАСАДА ОДБЕЛЕЖАА 222 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ПОЕТОТ ПУШКИН

Уште една манифестација за промовирање на културата во Општина Кисела Вода. На 07.06.2021 година (понеделник) и оваа година во соработка со Руската амбасада jа одбележавме 222–та годишнина од раѓањето на Александар Сергеевич Пушкин.

Манифестација се одржа пред бистата на поетот поставена во нашиот парк Пушкин. Во чест на одбележување на оваа годишнина положивме свежо цвеќе заедно со делегацијата на Амбасадата на Руска федерација преводена од Амбасадорот Сергеј Бездникин, делегации од Катедрата за славистика при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, МСУ „Г.Р.Державин“, Руски центар при УКИМ „Св.Кирил И Методиј“ – Скопје, и почесниот конзул г-дин Велимир Стојковски.

Во исто време координаторот на Руската дијаспора организираше пригодна културна програма со настап на:
– Асоцијација за изучување на рускиот јазик и литература „ Озареније “
– Катедра за славистика при Филолошки факултет „Блаже Конески “ – стихови на руски
– МСУ Г.Р.Державин – стихотворба на македонски и песна со соло гитара
– Студио „ Лајф – Витал“ модерен танц

tai game rikvip club tải rikvip game bai rik vip

go88 không vào được tải go88

trang chu sunwin sunwin tại sunwin pro plus ios