ОПШТИНА ПРИЛЕП ПОДЕЛИ 40 ПАКЕТИ СО ХРАНА НА СИРОМАШНИТЕ СЕМЕЈСТВА ВО ГРАДОТ

Во очи на големиот христијански празник Велигден, денеска со директорот на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа – Прилеп, реализиравме хуманитарната акција во која поделивме пакети со прехранбени и кондиторски производи.

Целна група во оваа хуманитарна акција беа четириесетина згрижувачки семејства и корисници на гарантирана минимална помош од градот и населените места, на која ваквата помош им е повеќе од неопходна.

Поделените хуманитарни пакети се знак на внимание и скромен придонес на Општина Прилеп, за покажаната хуманост на згрижувачките семејства.

Со гордост можам да кажам дека во нашиот град се регистрирани вкупно 25 згрижувачки семејства за деца без родители и родителска грижа, показател кој Прилеп го вбројува меѓу лидерите во нашата држава.

Илија Јованоски, градоначалник на Прилеп

Link with us
  • sun win số điện thoại sunwin sunwin nhất bạn
  • số điện thoại hỗ trợ sunwin sunwin
  • sunwin phien ban moi nhat sunwin
Game bài đổi thưởng