ОТИДЕ ЛИЧНО ДА ИМ ДАДЕ ПОДДРШКА: Министерот Беким Сали меѓу хоспитализирани од Ковид во Кавадарци

Министерот за здравство, Беким Сали го посети Ковид центарот во болницата во Кавадарци за да им даде поддршка за побрзо закрепнување на хоспитализираните пациенти.
Министерот наедно го пофали и трудот на здравствените работници кои се спарвуваат со епидемијата.

– Здравствените работници во овој, како и во останатите ковид центри го вложуваат својот максимум за да им помогнат и соодветно да ги згрижат болните. Заедно со нив уште еднаш испраќаме апел за важноста на вакцинацијата, која е од несомнено големо значење во намалувањето на последиците од вирусот и заштита на здравјето на населението, изјави министерот Сали.