ОВОЈ ЛЕВО Е ЈАНКО БАЧЕВ, ОВОЈ ДЕСНО Е МИЦКОВСКИ, ИМА ЛИ РАЗЛИКА ВО НИВНИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПОНУДИ И ВИЗИИ?!?!

Мицковски едно време за Јанко Бачев изјави дека руска фекалија пуштена во бурето на македонскиот патриотски отпор против власта на Заев…

Но ајде да видиме во реалноста дали има некаква разлика меѓу Бачев и Мицковски на политички план:

– двајцата бараат амнестија и протестираат за убијците од 27-ми април
– двајцата се за раскинување на договорот со Бугарија, што значи и двајцата се против влез во ЕУ
– двајцата беа против договорот од Преспа и навиваа за референдумот да пропадне, кокетираа или активно навиваа за бојкот на референдумот, што значи и двајцата беа против влезот во НАТО
– двајцата беа против законот за двојазичност со што се заокружи импелементација на рамковниот договор
– двајцата јавно заговараат и спроведуваат системска блокада на државата затоа што била неуставна и предавничка и штетна за државата, Јанко тоа го збори, Мицковски тоа го спроведува во собранието со своите пратеници
– единствена разлика е што Бачев е за Камчев да лежи затвор а Мицковски го брани?!?!?! Што значи Бачев е за нијанса помалце лош политички избор од Мицковски?!?!

Уште една генерална разлика, Бачев барем чесно вели дека е за Русија, Мицковски се отепува од јадење бурек за ЕУ и НАТО а секогаш кога требало да се повлече чекор кон ЕУ и НАТО он не само што немал храброст за тоа туку ставал сопки и пречки на тој пат…

Link with us
Game bài đổi thưởng