ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ: ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ, ГИ ПОВИКУВАМЕ НАШИТЕ ЧЛЕНОВИ ДА ГЛАСААТ ЗА КАНДИДАТИТЕ НА СДСМ ВО ОПШТИНИТЕ КАДЕ ИМА ВТОР КРУГ

ЈАВНО СООПШТЕНИЕ

По повод некои шпекулации што кружат во јавноста по одржаниот прв круг на локалните избори во државата, кои се однесуваат на стабилноста на владината коалиција ,,Најдоброто за мојата општина,, во која партиципира и Партијата на пензионери, објавуваме:

Почитувани,

Партијата на пензионерите, како партиципиент во владината коалиција, ,,Најдоброто за мојата општина,, во која влеговме со цел да обезбедиме подобра и предвидлива иднина за нашите најблиски и потомците, останува на зацртаните програмски определби и цели што произлегуваат од интерните одлуки на Партијата и постигнатиот договор за коалицирање со партиципиентите во владината коалиција предводена од СДСМ.

Во име на постигнатите како започнатите и незавршените реформи, зацртаните реформски приоритети, интеграцијата и европеизација на земјата објавуваме дека Учеството на Партијата на пензионери во Владиното мнозинство не се доведува во прашање, истото е стабилно и продолжуваме понатака напред со работа во стабилна коалиција по зацртаниот демократски и европски пат и дека нема да има никакво отстапување и доведување во прашање на постигнатиот договор со сите учесници во коалицијата.

Партијата на пензионери работи исклучиво во интерес на граѓаните и пензионерите и нашата работа во целост се совпаѓа со насоката на остварување на највисоката цел на коалицијата – напредокот на земјата на сите полиња, подобрувањето на животниот стандард, просперитетот на помладите генерации и европската интеграција.

Ги повикуваме сите наши членови и симпатизери, да ја подржат коалицијата предводена од СДСМ и да гласаат за кандидатите за градоначалници на коалицијата ,,Најдоброто за мојата општина,, со што ке дадат свој придонес во просперитетот на земјата.

Во Скопје, 20.10.2021. година
ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ

sunwin

sun win

game sunwin sunwin web sunwin

tải sunwin apk sunwin tài xỉu tải sunwin apk

sun win