ПЕНДАРОВСКИ: КОГА СУМ ГИ ПРИМИЛ НА СРЕДБА БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ЗОШТО ДА НЕ ГИ ПРИМАМ МАКЕДОНЦИТЕ ОД БУГАРИЈА, ДРУГО Е ДАЛИ ЌЕ МОЖАМ ДА ИМ ПОМОГНАМ

– Сум ги примил македонците од џелиот балкан и од Грција и од Косово и од Црна Гора и од Србија па зошто да не ги примам и Македонците од Бугарија? Кога сум ги примил Бугарите во Македонија зошто да не ги примам на средба Македонците од Бугарија, како да ги одбијам? Но друго е дали можам да им помогнам, но мое е да ги ислушам да видам што ги мачи луѓето…

Пендаровски на ТВ 24.