ПЕНДАРОВСКИ: Новиот евроамбасадор Дејвид Гер стапува на функцијата во исклучително значаен момент, кога очекуваме и формален почеток на пристапните преговори за членство во Европската Унија

Убеден сум дека со почетокот на преговорите и ревидираната методологија, не само што ќе придонесат за натамошно стабилизирање на состојбите на Западниот Балкан, туку нам, како држава, ќе ни овозможат побрзо и поефикасно да ги имплементираме неопходните реформи, особено во сферата на борбата со организираниот криминал и високата корупција.

loВерувам дека Delegation of the European Union, Skopje и тимот предводен од амбасадорот Гер ќе остане силен партнер во нашата европска агенда. Посветено ќе работиме на спроведувањето на реформите потребни за нашето членство во #ЕУ, како наша стратешка цел.