ПЕНДАРОВСКИ: ПО ПРИФАЌАЊЕТО НА ОВОЈ ПРЕДЛОГ, АКО БУГАРИЈА ИЛИ НЕКОЈ ДРУГ ПАК ОТВОРИ ТЕМИ ЗА НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ ИЛИ НАШАТА ИСТОРИЈА ЌЕ СЕ ОТКАЖЕМЕ ОД ЕУ ИНТЕГРАЦИЈАТА

– Ако владата реши да го прифати овој предлог, а јас се согласувам да се прифати, владата треба да додаде фуснота дека ако Бугарија или било кој друг уште еднаш отвори проблем за нашиот идентитет или нашата историја веднаш да се откажеме од ЕУ интеграцијата како процес.

Пендаровски на прес во вилата Водно.