ПЕНДАРОВСКИ СЕ СРЕТНА СО ШЕФОТ НА МИ6, БРИТАНСКАТА ТАЈНА СЛУЖБА

Кратка средба со Ричард Мур, директорот на британската безбедносна служба МИ6, во рамки на Munich Security Conference. Разговаравме за безбедносните закани и потенцијалните ризици поврзани со актуелните случувања во поширокиот регион. Соработката меѓу безбедносните агенции на земјите-членки на НАТО е од исклучителна важност.