Победник на советничките листи во Куманово е СДСМ

Владејачката СДСМ е победник на советничките листи во Куманово, покажуваат резултатите на Државната изборна комисија.

Според нив, најголем број на гласови освои листата на СДСМ со 11.688 гласа или 25,32%, потоа независната листа на Ивана Ѓорѓиевска – 10.258 или 22,22% и трета е ВМРО-ДПМНЕ со 8.794 или 19.05%. Потоа следуваат ДУИ – 5.054 или 10.95%, АА/А – 2.553 – 5.53%, Левица -2.200 – 4,38%, Беса -1.231 – 2,67%, ЛДП-ДОМ со 1012 или 2,19%, ГИ-Сузана Ѓорѓевиќ – 692 – 1.50%, ГИ-Милош Стаменковиќ- 577 – 1.25%, Интегра -197 или 0,43%, ЕМ- 190 или 0,41% и ДПА- 299-0,65%.

Во Куманово по првиот круг води независниот кандидат и актуелен градоначалник, Максим Димитриевски со 15.151 гласа, пред Оливер Илиевски од СДСМ со 15.098 гласа.

sunwin.apk mới nhất sunwin sunwin web

sunwin tài xỉu game sunwin sunwin

game bài sunwin sunwin apk sunwin

sunwin tải sunwin apk sunwin web

sunwin