ПОКАЗНА ВЕЖБА НА ПОЖАРНИКАРИТЕ ВО ПРОБИШТИП, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НАЈАВИ НАБАВКА НА НОВО ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО КОЕ ЌЕ ПРИСТИГНЕ СЛЕДНИТЕ ДЕНОВИ

?‍??‍? По повод Денот на пожарникарите, кој се одбележува на 20ти мај, денес присуствував на показна вежба, во случај на пожар во основното училиште “Никола Карев”, евакуација, спасување на повредени и гасење на пожар, која ја спроведе територијалната противпожарна единица Пробиштип, во соработка со Црвениот крст и Брзата помош од Здравствен дом “Нада Михајлова”.

Благодарност и честитки до сите институции, кои се грижат за безбедноста и здравјето на граѓаните, денеска учениците имаа можност преку вежба да видат како се постапува и како функционираат службите за време на итни случаеви.

? Општина Пробиштип преку апликација во Бирото за рамномерен регионален развој, обезбеди средства за набавка на ново противпожарно возило и истото ќе биде ставено во функција деновиве, покрај ова општината е во фаза на изработка на проект и апликација за нов објект за противпожарната единица, кој ќе биде уреден согласно стандардите за подобра работа и ефикасност на единицата, се со цел за поголема безбедност и сигурност на граѓаните на општина Пробиштип.

tải sunwin

tải sunwin sunwin club sunwin club

sunwin

sunwin sunwin.apk mới nhất sunwin tài xỉu

tải sunwin sunwin apk sunwin tài xỉu