(ВИДЕО) ПОРАНО ПОПОВИТЕ БИЛЕ НАЈУЧЕНИ И НАЈПАМЕТНИ, ДЕНЕСКА СЕ ЗА ПОТСМЕВ – ОТЕЦ ИВИЦА ТОДОРОВ: АФТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ Е ПОДАРОК ОД БОГА, НЕМА ВРСКА СО ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР?!?!

– Преспанскиот договор е капитулација. Но договорот на СПЦ и МПЦ каде сме признати како Охридска Архиепископија е одличен договор. Инаку афтокефалноста на МПЦ е подарок од бога, нема врска со преспанскиот.

Отец Ивица Тодоров на стримот на Инфомакс. Што да се каже за оваа изјава. Овој човек или е глуп или се прави глуп. Во секој случај срамота. Порано попови биле најпаметни најучени луѓе, интелектуалци, просветители, револуционери. Денеска поповите се за потсмев, барем овие како овој.

sunwin

sunwin

sunwin

sun win

tải sunwin