Потпретседателот Богоев: Со Бугарија се случува соработка, ВМРО-ДПМНЕ можеше да се приклучи во групите

Гоце Делчев е македонски херој кој не смее да се сведува на декларација. Треба преку конкретни чекори да го покажеме во пракса живеењето на неговите идеали. Неговата изрека го разбирам светот како поле е токму тоа. И тоа во моментов се случува, се случува соработка и ние и бугарската страна разговараме за проекти, за нова авио линија, вечерва и министерот за транспорт Бочварски, објави дека постигнале нови важни договори во интерес на двете земји, договори за увозни квоти, кои ќе го подобрат стопанството, се разговара за културни размени за образовни размени.

Мислам дека ова се начините на кои што ликот и делото и на Гоце Делчев и на сите дејци од 1903, но и на сите дејци од АСНОМ периодот, периодот во поновата историја на Македонија, треба преку конкретни чекори да ги покажуваме во пракса, да не ги симболизираме и да не ја сведуваме целата приказна за Гоце Делчев на поштенска марка или на симболична пара.

sunwin

sunwin web sunwin web sunwin apk

sun win

sun win

sunwin.apk mới nhất sunwin web game sunwin