ПОЖАРНИКАРИТЕ КОНТРА АРСОВСКА – БРИГАДАТА НЕ Е МЕСТО ЗА ПАРТИСКИ СОБИРИ

Град Скопје реагира на намерата одредени кандидати да ја злоупотребуваат противпожарната бригада за изборни цели. На партиските кампањи никогаш не им било местото во просториите на Хероите на Градот и тоа не смее да се промени за овие локални избори. Просториите на ПП бригадата во Автокоманда се стратешки безбедносен објект за Градот Скопје и мора да биде функционален и во припремна состојба во секое време. Според тоа, тоа не е место за никакви партиски собири или состаноци со кандидати со некои пожарникари.

Апелираме Пожарникарите да бидат изоставени од партиските препукувања и да бидат оставени на мира да си ги извршуваат секојдневните обврски.

Синдикалните организации имаат право да се среќаваат со кого сакаат, се додека за тоа не ги користат просториите на противпожарната бригада на Град Скопје.

tải sunwin

tải sunwin sunwin tài xỉu game sunwin

sunwin

sunwin tài xỉu sunwin club sunwin apk

sunwin