ПРЕМИЕРЕ, НЕМОЈ ДА НЕ РАЗОЧАРУВАШ, АПЕЛИРАМ ВЛАДАТА ДА ОБЕЗБЕДИ 6 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА КОМПЈУТЕРИ ЗА ТИЕ 40 000 ДЕЦА КОИ НЕМААТ ДОМА КОМПЈУТЕР

Министерката Мила Царовска изјави денеска дека се проценува дека околу 40 000 деца нема да имаат дома компјутер и за нив обуките ќе одат на МТВ.

Мислам дека ако се знае дека има ефтини лап-топи со ниски перформанси за 150е, тогаш за околу 6 милиони евра може овој проблем да се реши.

Те молам премиере, овие деца не смеат да бидат оставени вака да заостанат зад оние побогатите, државата овде треба да бркне во џебот и овој проблем да го реши.

Не е фер, државата да има за нови лимузини за директорите за 8 милиони евра а да нема за компјутери за нашите дечиња.

Ајде премиере, биди на висината на која сме навикнале да те гледаме, немој да не разочаруваш!

tải sunwin apk

sunwin

tải sunwin apk

tải sunwin

tải sunwin