Претседателот Ковачевски на Фејсбук: Очекувам уште утре да најдеме решение за покачување на минималната плата

Соопштение за јавност

Владата предводена од СДСМ е на страната на работниците, а ветувањето за покачување на минималната плата ќе биде исполнето, наведе претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски во објава на социјалната мрежа Фејсбук.

„Отворениот социјален дијалог со сите засегнати страни е она кое ќе нѐ одведе до најсоодветното решение кое е во интерес на работниците. Очекувам уште утре да имаме решение за покачување на минималната плата. Како што ветив, ефикасно ќе ги решаваме сите прашања во интерес интерес на граѓаните и ќе ги исполнување ветувањата. Тоа е принципот и духот во кој ќе се решаваат сите прашања кои целат кон подигање на животниот стандард на граѓаните.“ се наведува во објавата на претседателот Ковачевски.