ПРИЛЕП СЕ ОПАРИ: ДЕНЕСКА 28 000 ТУТУНАРИ ПОДЕЛИЈА 28 МИЛИОНА ЕВРА СУБВЕНЦИИ ОД ДРЖАВАТА

Субвенциите за тутун за реколтата 2020 година, во висина од близу 1,7 милијарди денари, денеска се исплатени на сметките на 28.000 тутунари.

Како најтутунарски регион во државата, најголем дел од тие средства, завршуваат во рацете на прилепските тутунари.

Од особена важност е тоа што субвенциите се исплаќаат навремено. Тоа, е доказ повеќе дека интересите на тутунарите се врвен приоритет на власта предводена од #СДСМ и премиерот Зоран Заев.

Почитувани сограѓани, тутунопроизводители, нека ви е аирлија исплатата на субвенциите.

Илија Јованоски, градоначалник на Прилеп

Link with us
Game bài đổi thưởng