ПРИЛЕПЧАНИ ЌЕ ГО КАЗНАТ МИЦКОВСКИ: Заради интересите на Мицкоски пратениците на ВМРО-ДПМНЕ нанесуваат штета на над 17.000 тутунари

Со неразумните блокади на Собранието ВМРО-ДПМНЕ не постигнува ништо освен што нанесува штета на различни категории граѓани.

Трет месец во матичната собраниска комисија со која претседава ВМРО-ДПМНЕ се блокирани измените на Законот за земјоделство и руруален развој, кои ги доставија пратениците од СДСМ и коалицијата.

Со предвидените измени, треба да се отстранат административните пречки за исплата на субвенциите за земјоделците, односно да се отстрани дополнителниот услов кој се провлекува дури од 2015 година, а според кој за да ја искористат државната финансиска поддршка, земјоделците треба да ги имаат платено даноците и придонеси за кои е надлежна Управата за јавни приходи.

Средствата за субвенциите се обезбедени, тоа е една милијарда и 300 милиони денари за над 17.000 тутунари, но нивната исплата е спречена поради блокадите на ВМРО-ДПМНЕ.

Ваквите блокади докажуваат дека за Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ воопшто не се важни интересите на граѓаните, ним им се важни само личните и партиските интереси.

СДСМ нема да дозволи заради интересите на ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски штета да трпат граѓаните.

Блокадите на ВМРО-ДПМНЕ ќе ги надминеме, потребните законски измени ќе бидат донесени.

sunwin club

sunwin apk sunwin.apk mới nhất sunwin web

sunwin club sunwin web sunwin.apk mới nhất

sunwin

game sunwin tải sunwin apk sunwin tài xỉu