Проблем е тоа што сите функционери си прават мали влади од своите кабинети, вели Ивановска

Тоа што двајца генерални секретари на Влада се во судски процеси за корупција е лошо од една страна бидејќи тоа значи дека се работело лошо, но од друга страна е добро бидејќи покажува дека тоа е откриено и процесуирано т.е. не било прикриено, вели Билјана Ивановска, претседателка на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) за Утрински брифинг.

– Видовме договори за авторско дело но немаше авторско дело. Имаше и авторски дела, но тоа беше по исклучок. Очекувам да се напуштаат старите лоши практики од претходната влада кога ќе дојде нова. Проблем е тоа што сите функционери си прават мали влади од своите кабинети. Тоа се премногу луѓе што се носат во министерствата однадвор во услови кога има доволен број вработени во самите министерства, вели Ивановска.

sun win

tải sunwin

sunwin

sunwin.apk mới nhất sunwin.apk mới nhất sunwin club

tải sunwin