Противпожарните единици во Кавадарци и Неготино добија нова опрема преку проект за меѓуопштинска соработка кој се реализира со поддршка на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Бирото за регионален развој

Новата професионална опрема која се состои од 22 одела за пожарникари, интервенциска опрема и нуркачка опрема со моторен чамец беше официјално предадена во употреба денеска, на Денот на пожарникарите кој се одбележува во земјава.

Во Кавадарци по повод денот на пожарникарите традиционално се одржа и парада на десет противпожарни возила.

sunwin club sunwin tài xỉu sunwin web

sunwin web tải sunwin apk tải sunwin apk

game bài sunwin

sunwin

tải sunwin sunwin apk game sunwin