Прв ден од глобалниот самит „Еурека“ – поддршка на иновации во Западен Балкан

? ДФИТР Коста Петров: Преку низа активности, #ФИТР е вистински партнер на сите иноватори. Со Националниот стартап совет подготвивме листа на потребни законски измени, креиравме програма за корпоративна иновативност, ги вклучивме банките во развој на македонскиот стартап екосистем, работиме и на инвестициски фонд што е наш најголем приоритет преку кој сериозно ќе го олесниме пристапот до финансии за најиновативните македонски стартапи.

✅ На глобалниот самит беше заклучено дека Западен Балкан значително е подобрен во однос на перформансите на иновациите.

? Продолжуваме, бидејќи иднината им припаѓа на стартапите!

Dita e parë e samitit global – Eureka – mbështetje për inovacionet në Ballkanin Perendimor.

Drejtori i FIZHT, Kosta Petrov: Nëpërmjet aktiviteteve të ndryshme, #FIZHT shndërrohet në partner të vërtetë për gjithë inovatorët. Me Këshillin kombëtar për startupe kemi përgatitur listën e ndryshimeve të mundshme ligjore, kemi krijuar programë për inovacion korporativ, kemi përfshirë bankat në zhvillimin e ekosistemit të startupeve dhe jemi duke punuar në fondin investues që është prioriteti jonë më i madh me të cilin seriozisht do të lehtësojmë qasjen e startupeve deri tek financat.

Në samitin global kemi ardhë në përfundim se Ballkani Perendimor ka përmirësuar performancën në inovacion.

Vazhdojmë, pasi e ardhmja ju takon startupeve!

Link with us
  • tài xỉu online sunwin trực tuyến sunwin sunwin
  • tai bai rikvip tải rikvip win rikvip
  • rik vip web rikvip
Game bài đổi thưởng