РАДМИЛА ГО ПРЕЧЕКА ПЕТТИОТ ПО РАНГ КОМАНДАНТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕНИ СИЛИ ПОСЛЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БАЈДЕН: Добредојде за командантот на силите на САД за Европа и Африка, генералот Кристофер Каволи

Ова е втора посета на генералот Каволи по посетата во 2019та, со оценка дека напредокот на Северна Македонија е значителен. Со своето учество и придонес во НАТО мисиите и регионалната безбедност, Северна Македонија е пример за целиот регион – оцени Каволи. Добивме силна поддршка за евроатлантските интеграции и се согласивме дека е неопходна брза разрешница на отворените прашања во рамките на евроатлантското семејство, која ќе овозможи почеток на преговорите на Северна Македонија со ЕУ. Развојот на Криволак е заедничка цел, на која со Армијата на САД работиме сојузнички.

Радмила Шеќериска, министер за одбрана, фб пост

Link with us
Game bài đổi thưởng