Раководствата на АД ЕСМ и Рек Битола во увид на работниот процес во рудникот Суводол

Недела, работен ден во рудникот Суводол во Битола.На фотографиите се гледа текот на ископот на јаловина и јаглен во рудникот Суводол. Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и директорот на РЕК Битола, Пеце Матевски, вршеа увид во работниот процес, соопштија од АД ЕСМ.