ГЛАВАТА ГОРЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ИМА УШТЕ БИТКИ ПРЕД НАС – СДСМ Е ПОРАЗЕН АМА НЕ Е ПОСРАМЕН НА ОВИЕ ИЗБОРИ: СДСМ ИЗГУБИ ВО КОЧАНИ ЗА САМО 15 ГЛАСА, А ПОБЕДИ ВО ЦЕНТАР, ДЕЛЧЕВО, БЕРОВО, СТРУМИЦА, ДОЈРАН, ПРОБИШТИП, ВАЛАНДОВО, БОГДАНЦИ, КРИВА ПАЛАНКА, КРУШЕВО, ДЕМИР КАПИЈА, РОСОМАН, ЧУЧЕР САНДЕВО, СТАРО НАГОРИЧАНЕ, ЧАШКА, КРИВОГАШТАНИ

Од СДСМ и коалицијата „Најдоброто за мојата општина“ избрани градоначалници има во општините Берово – Звонко Пекевски, Богданци – Блаже Шапов, Валандово – Перо Костадинов, Делчево – Горан Трајковски, Дојран – Анго Ангов, Крива Паланка – Сашко Митовски, Кривогаштани – Николче Мицковски, Крушево – Томе Христоски, Струмица – Констадин Костадинов, во Липково и Сарај во првиот круг има избрано двајца градоначалници од ДУИ, тоа се Еркан Арифи, односно Блерим Беџети.

Коалицијата „Најдоброто за мојата општина“ предводена од СДСМ освои градоначалнички места во седум општини – Демир Капија, Пробиштип, Росоман, Старо Нагоричане, Чашка, Чучер Сандево и Центар. Седум градоначалнички места во вториот круг освои и ДУИ и тоа во Арачиново, Боговиње, Долнени, Кичево, Струга, Теарце и Чаир. ЛДП и ДОМ победија во Шуто Оризари. ДПА победи во Студеничани.

sunwin tải sunwin sunwin.apk mới nhất

tải sunwin

sunwin

tải sunwin

sun win