СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ТАГУВА: ВО СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА ВО СЛОВЕНИЈА ЗАГИНА НАЈМЛАДИОТ ДОБРОВОЛЕЦ ПОЖАРНИКАР ОД СЛОВЕНИЈА КОЈ ГИ ГАСЕШЕ ПОЖАРИТЕ ВО БЕРОВО И ПЕХЧЕВО

Ин Мемориам
Од Словенија денеска ни пристигна тажна и трагична вест за смртта на Жан Кофол, пожарникарот кого го портретиравме за време на пожарите во источна Македонија во август годинава. Кофол беше меѓу најмладите доброволци кои пристигнаа од Словенија и со денови учествуваше во гаснењето на огнената стихија во околината на Берово и Пехчево.
Кофол го загуби животот во сообраќајна несреќа во близина на родната Нова Горица во вторникот на 28 септември, еден ден пред неговиот 20 роденден.
Слава му!

Дојче Вере на македонски јазик

sun win

sunwin

sun win

sunwin

sun win