ШЕKЕРИНСКА: Армијата доби донација од САД – мобилна станица за деконтаминација и напредна извидничка АБХО опрема

Со САД соработуваме интензивно на опремување на нашата АБХО чета, за што сме посебно благодарни.

Денеска со амбасадорката Кејт Марин Брнз ја посетивме нашата АБХО единица која започна со обука од страна на американски специјализиран тим.

Обезбедуваме и индивидуална АБХО опрема за нашите НАТО единици.

Пандемијата најдобро покажа колку е важно да се развива и овој дел од одбраната, бидејќи овие единици и капацитети на Армијата влегуваа и дезинфицираа таму каде никој друг не смееше.

Link with us
Game bài đổi thưởng