ШЕЌЕРИНСКА ВО ПОСЕТА НА РИМ: ИТАЛИЈА ЌЕ ЈА ОПРЕМУВА НАШАТА АРМИЈА!

Во италијанскиот Сенат се сретнав со претседателката на Комисијата за одбрана, Роберта Пиноти. Одлична вест е дека италијанскиот парламент даде зелено светло за обновување на Договорот за одбранбена соработка меѓу двете земји и тоа, за прв пат, документот е на неограничено време. Силна поддршка од Пиноти и за почеток на преговори со ЕУ.

Претходно Радмила Шеќеринска напиша:

Пристигнавме во Рим. Работната посета на Италија почнува со средби со италијанскиот колега Лоренцо Гуерини и претседателката на Комисијата за одбрана, Роберта Пиноти. Имаме многу аргументи кои претставуваат пример – што значи сојузничка соработка!

Link with us
Game bài đổi thưởng